A tudatos társkeresés

Hogyan élj túl egy szakítást - építsd újra a lelked

2015/03/23. - írta: nagymenő

A szakítás olyan, mint a gyász, dolgozni kell, hogy túl tudd élni. Egy korábbi bejegyzésünkben már adtunk néhány tippet, hogy mit kell tenned - erről itt olvashatsz - és akkor most jöjjön a következő öt tipp haladóknak, akik már túl vannak az első traumán.

1)     Bocsáss meg és felejts!

Most, hogy elengedted a fájdalmakat, végre megnyugodhat a lelked. Nagyon fontos, hogy úgy pakold helyre a dolgokat: senki nem hibás. Minden kapcsolatnak van eleje és vége – pont ez történt a tiéddel is. Amint megbocsátod a téged ért sérelmeket, máris könnyebb lesz felejteni.

2)     Koncentrálj a pozitív dolgokra!

Ha valaki nem veled képzeli el a jövőjét, nem jelenti azt, hogy értéktelen lennél. Egy sereg másik ember örömmel venné a társaságodat és igyekezne boldogabbá tenni, mint az exed. Találd meg azokat a dolgokat, amelyek jobb kedvre derítenek. Keresd a barátaidat, főleg olyan embereket, akik szívesen gondoskodnak másokról! Forgasd át a negatív gondolatokat. Ahelyett, hogy „egyedül vagyok, nincs senki mellettem”, mondd inkább így: „azt tehetem, amit csak akarok, senki nem akadályoz meg!”

3)     Foglald el magad!

Az agyunk bonyolult kis szerkezet, de minden adott hozzá, hogy mi terelgessük, milyen irányba kattogjon. Ha telerakjuk új dolgokkal, az archívot kénytelen egy hátsó traktusba száműzni. Itt az idő, hogy találj magadnak új hobbit. Hívd fel és látogasd meg azokat a családtagokat, akikre eddig alig volt időd. Fedezd fel az aktuális kiállításokat. Olvasd el azokat a könyveket, amelyek hónapok óta a várólistádon vannak. Mindenkinek vannak régóta halogatott ötletei – itt az idő, hogy bepótold a lemaradást.

4)     Tervezz előre!

A legtöbb ember inkább a múlton szeret gondolkodni. Sokan vannak, akiket a jelen dolgai foglalkoztatnak, de csak kevesen képesek igazából a jövőre fókuszálni. Pedig ami elmúlt, azt már nem tudjuk megváltoztatni és újra meg újra beszippant. Ha viszont a lehetőségeinkre koncentrálunk, máris pozitívabban látjuk a helyzetünket. Találj olyan célt, ami felé elindulhatsz, amire készülhetsz. Ha sikerül a fejedet a jövő irányába fordítanod, sokkal könnyebben kimászol a múltadból.

5)     Nézz fel és indulj!

Bármennyi jót ígért is annak idején, ne engedd, hogy egy kapcsolat lehúzzon. Ha elengedett, akkor az legyen az ő vesztesége, hiszen ha ő lett volna az igazi társ számodra, akkor mindent megtett volna, hogy együtt maradjatok. Ha lehorgonyzol, és az emlékébe kapaszkodsz, akkor megfosztod magad annak a lehetőségétől, hogy valaki sokkal jobbal találkozz. Mondd ki gyakran, hogy olyasvalakire van szükséged, aki jól bánik veled és nem akar elveszíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr607295509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása