A tudatos társkeresés

A nős pasikat jobban szeretik a nők?

2015/06/19. - írta: Dóra Theisz

 szingli_haverok.jpgNős Pasikat jobban szeretik a nők?

Néhány napja kaptam ezt a levelet, melyben az író egy érdekes és aktuális kérdést vet fel: vajon a nőket tényleg jobban érdeklik a nős pasik, mint a szinglik? És ha így van, akkor miért? És egyáltalán ez itt valójában a kérdés? Lássuk levélírónk érveit, és hogy mit válaszol neki a pszichológus.

„ A férjem „legjobb” szingli haverja, akiről tudni illik, hogy képtelen hosszú távú kapcsolatot létesíteni a másik nemmel így gyakorlatilag minden újabb nője előmelegített paplanban hancúrozhat vele, minap kitalálta, hogy elhívja férjemet egy ciprusi tivornyára. Én totálisan kiborultam még csak a gondolatától is. Hogy miért? Mert véleményem szerint nem ILLIK egy nős férfinak szingli buliba menni, ahol biztosan ismerkedés lenne a vége, még akkor is, ha Ő teljesen elköteleződött felém. Férjem, szent meggyőződése hogy a nőket nem érdeklik a nős pasik, én meg mint nő pontosan tudom, hogy épp ez az ami a leginkább vonzó a nők számára ( tisztelet a kivételnek) MIÉRT IS?

1., A nős pasik biztonságot nyújtanak feleségüknek és esetleg a gyerekeknek, már „ bizonyítottak” hogy mellettük lehet normális élete egy nőnek. Mivel a statisztikák is bizonyítják, hogy a nőknek a legfontosabb egy párválasztásnál hogy megbízhatónak érezzék a pasikat, itt már a nős pasi 5* -al indul.

2., „Ők olyan rendesek”, a férjekről a szingli haverok nagy általánosságban azt mondják, amit az általuk becserkészett nők barátnői hallani akarnak, azon okból, hogy közösen többre jutnak, így az égig magasztalják a nős pasit, és minden bizonnyal elmondják, hogy a felesége egy hárpia , és „ jaj szegény” mennyire rossz sorsa van, csak épp nem panaszkodik. A nőkben sajnálatot ébreszt, és együtt érzést, ami megint csak egy újabb lépés a flörtölés kezdeményezéséhez.

3., Nők is szeretnek hódítani. Sok nőnek önbizalmat ad, ha meg tudnak hódítani egy olyan pasit, aki kapcsolatban él, így lehet rivalizálni és minden technikát bevetni a győzelemért. Folyamatosan rivalizálnak a másik nőszeméllyel, aki a pasi mellett éktelenkedik. Mindenképp meg KELL NÉZNIÜK legalább egy fényképet róluk, hogy tudják majd magukat méregetni vele , és tudják azt mondani maguknak, hogy „NA ÉN SOKKAL JOBB VAGYOK”, és miért van ez a szerencsétlen egy ilyen nővel ?

 

4., Anyagi biztonság . Ha csak nem egy eltartott férjről beszélünk, akkor minden esetben igaz , hogy egy férj alapvetően anyagi biztonságot jelent egy nő számára . Ezt természetesen a szingli nők is nagyon jól tudják, hiszen bizonyított tény hogy a nős pasik sokkal többet költenek szeretőikre, mint egy szingli pasi egy újabb áldozatára. Továbbá a szingli nők, látják a nős pasikban azt, hogy más értékrenddel vannak felvértezve anyagi kiadásaik szempontjából, ami erős alapot adhat nekik is, ha esetleg megszerezhetik magukat.

 

5., Gyereket szeretnék. Több szingli barátnőm, is már nagyon vágyik gyerekre és olyan pasit szeretnének maguk mellé tudni, akikben látják a „CSÍÍÍT” arra, hogy jó apák legyenek. Ezért ha a nős pasinak még gyerekei is vannak, még nagyobb lehetőséget jelent a szingli nőknek, hiszen a nős pasi már BIZONYÍTOTTA, hogy alkalmas apának, mind fizikailag, mind lelkileg. „

Most mondd meg Dóri ha nincs igazam ! Szerinted nem így gondolkodnak a nők? „

Kedves Levélíró!

  Látom, hogy alaposan átgondoltad, és tudatosan pontokba is szedted az érveidet azzal kapcsolatosan, hogy szerinted miért is vonzók a nős pasik. Én azonban azt látom, nem is ez a valódi kérdésed, problémád. Egész egyszerűen számodra nem fér bele az, hogy a férjed elmenjen a szingli haverjaival egy olyan utazásra, melynek a nyaraláson kívül célja a szerelmi kalandok keresése. Lehet, hogy férjed számára mindez nem cél, de te akkor sem volnál nyugodt ez ügyben. Leveledből azt látom, hogy szövetségest keresel bennem, és szeretnéd, hogy igazat adjak neked. Nekem azonban az jutott eszembe, ha most mind a ketten előttem ülnétek a férjeddel, arra biztatnálak benneteket, hogy próbáljátok meg ítélkezés nélkül, nyitott szívvel meghallgatni egymás érveit, gondolatait, és hogy mondjátok ki az érvek mögött meghúzódó vágyakat, szükségleteket, érzéseket. Arra biztatnálak benneteket, hogy ne arra koncentráljatok, kinek van igaza, (lehet, hogy mind a kettőtöknek igaza van) hanem arra, kinek milyen szükségletei, vágyai bújnak meg az érvei mögött. Azt tapasztalom, hogy amikor eljutnak a vitás felek arra a pontra, hogy így meghallgassák egymást, akkor az valódi fordulatot tud hozni a konfliktuskezelésben. Ekkor már meg tud történni az, hogy a vitás felek találnak egy köztes, mind a két fél számára elfogadható megoldást, vagy az egyik fél lemond a másik javára, és teszi mindezt harag, vagy sértettség nélkül.

  Lehet, hogyha a nők becstelenségének pontokba szedése helyett a saját érzéseidről beszélnél a férjednek, akkor együtt tudna érezni Veled, és akár még arról is könnyebb volna lemondania, hogy elmenjen szingli haverjaival a ciprusi tivornyára.

Ugyanakkor azt is látom, hogy leveleddel egy nagyon fontos és aktuális témát vetsz fel, mellyel magam is gyakran találkozom pszichológusi munkám során: vajon a nők, hogyan is viszonyulnak egy nős férfihez? Milyen előnyök és hátrányok származnak abból, ha egy szingli nő egy házas, esetleg már gyermekkel is rendelkező férfival kezd kapcsolatot? És milyen erők hajtanak egy nőt egy házas férfi karjaiba? A téma annyira összetett és sokrétű, hogy erre hamarosan egy külön blog bejegyzésben fogok kitérni.

Szívélyes Üdvözlettel : Dóra

 theisz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr657555710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.20. 08:53:56

Az 5. pont önellentmondás. Egy olyan pasitól várnak biztos apa szerepet, aki képes otthagyni a már meglévő gyerekeit értük?

Azt meg egy jól hangzó közhelynek tartom, hogy a "nő biztonságot, és jó egzisztenciát keres a férfi mellett". Tényleg logikus, de el se tudom mondani hogy mennyi lúzer, tesze-tosza, sikertelen pasi fut a környezetemben egész csinos ,intelligens csajokkal. Valahogy nem működik az elmélet..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.06.20. 08:54:32

"egy párválasztásnál hogy megbízhatónak érezzék a pasikat, itt már a nős pasi 5* -al indul. "
Öngól? Ha ráveszi hogy csalja meg a feleségét, akkor az nem olyan megbízható...

rozsomák 2015.06.20. 08:54:57

Ez meg már milyen blogbejegyzés egy pszichológustól ?

Leközölsz egy levelet - hogy igazi vagy fiktív,Te írtad, mindegy is - de nem is reagálsz rá érdemben, hanem teljesen másról beszélsz.
A levélben valós problémafelvetés van, erre Te egy olyan semmitmondó blabla-szöveggel felelsz, amit minden szituációra rá lehet húzni - hogy "üljetek le megbeszélni a problémákat". És majd, hogy visszatérsz a problémára.

Ezért felesleges volt blogpostot írni.

Gour (törölt) 2015.06.20. 08:55:07

Ott a postban a válasz, a szingli pasik többnyire idióták, akinek a mai választékból nincsen egy rakás nője annál valami nem stimmel. A nőket nem érdekli ha van párunk, csak az, hogy mennyire sanszos egy esetleges váltás rájuk és mi az amit letettünk már az asztalra.

amjamayna 2015.06.20. 08:55:31

A levélíró pontosan leírta hogy a nők miért hipergámok:)
Te is az vagy, csak rúzsozod a disznót:)
Próbálod a kognitív disszonanciádat oldani azzal, hogy "azok a nők" becstelenek, ha igen akkor minden nő az, szerintem nem, csak épp hipergámok:) Ez van :)

Negrogo 2015.06.20. 11:26:34

@A megvalósult amerikai ólom..:

"el tudom mondani hogy mennyi lúzer, tesze-tosza, sikertelen pasi fut a környezetemben egész csinos ,intelligens csajokkal"

Nos ez meg azert van mert ezek a csajok, nok serult onkeppel rendelkeznek es keves onbizalommal valojaban ugyanakkor az egojuk hatalmas es ezert valasztanak magunknal joval lejebb mert akkor nem erheti oket csalodas es ok vannak magasabban, iranyitanak es ez alltal novesztik meg jobban az egojukat!

Konkret idezet az exemtol aki korabban maganal jovval lejebb szinten levo palikkal jott ossze es mikor rakerdeztem ezt igy hogy? Ezt a valaszt kaptam: "azert jottem ossze ilyen palikkal mert ok osszetehettek a ket kezuket, hogy ilyen nojuk van mint En es pl eszuk agaba nem lett volna megcsalni"

Olyannal mint en (jo pasi) meg elvbol nem mert biztos megbizhatatlan vagyok. Szoval egy krealt es velt, hamis biztosag erzet is van a dolog mogott...

átlátó 2015.06.20. 11:26:56

A nős férfiak nem olyanok, mint a nem nős férfiak. ... leírni bárki tud valamit, ami éppen eszébe jut. Példának itt vagyok például én.

Augustin 2015.06.20. 11:27:03

Ha így lenne, akkor nem titkolná el annyi pasi társkereséskor a családi állapotát és gyerekei számát.

Negrogo 2015.06.20. 11:27:06

@A megvalósult amerikai ólom..:

"el tudom mondani hogy mennyi lúzer, tesze-tosza, sikertelen pasi fut a környezetemben egész csinos ,intelligens csajokkal"

Nos ez meg azert van mert ezek a csajok, nok serult onkeppel rendelkeznek es keves onbizalommal valojaban ugyanakkor az egojuk hatalmas es ezert valasztanak magunknal joval lejebb mert akkor nem erheti oket csalodas es ok vannak magasabban, iranyitanak es ez alltal novesztik meg jobban az egojukat!

Konkret idezet az exemtol aki korabban maganal jovval lejebb szinten levo palikkal jott ossze es mikor rakerdeztem ezt igy hogy? Ezt a valaszt kaptam: "azert jottem ossze ilyen palikkal mert ok osszetehettek a ket kezuket, hogy ilyen nojuk van mint En es pl eszuk agaba nem lett volna megcsalni"

Olyannal mint en (jo pasi) meg elvbol nem mert biztos megbizhatatlan vagyok. Szoval egy krealt es velt, hamis biztosag erzet is van a dolog mogott...

Croma Soma 2015.06.20. 11:27:27

Miért van az, hogy az önbizalom hiányos nők állandóan a kasztráló szikét lengetik? :)
Ha ki hisztized, hogy a férjed ne menjen el abba a buliba, sajnos a társagán belül egy bizonyos helyre teszik, ami egyenértékű a férfiatlanítással...

Nem akarom ragozni! Egy a lényeg. Ha képtelen vagy bízni el fogod veszíteni, és azért nem a csábító lesz hibás. :/

KMelinda 2015.06.20. 11:27:44

Kedves Levélíró! Abszolút egyetèrtek Veled! Sztem amiket leírtál tények!
Kedves Dóri, elnézésedet kérem, de tisztán lejön a leveledböl, hogy nem vagy férjnél;) szó sincs konfliktusròl, meg èrzések megbeszéléséröl. Haverok szinhlik ès 'Józsi' is menne velük bulizni, naná, hogy mindenki csajozna, haverok meg oltanák hogy ne legyen papucs. Így müködnek a pasik.

Sajtkukac 2015.06.20. 11:27:51

Még csak nem is kell, hogy nős legyen a pali, elég ha csak valami tartós kapcsolatban él, akkor is jobban tapadnak rá a nők... Személyes tapasztalat (férfi oldalról)...

A nők elsősorban a magabiztos kisugárzást keresik a pasikban (mennek rá, mint bogarak a lámpafényre), de kisugárzása csak annak a pasinak van, akinek van nője is... :D

Mészáros Laci 2015.06.20. 21:38:27

@Croma Soma:

továbbmegyek. nem elveszíteni fogja, hanem ELÜLDÖZNI.

bővebben lásd Paul Hauck rövid, de velős könyvét:

www.scribd.com/doc/35409574/phauck-feltekenyseg

(vicces, milyen sok ember csinálja azt, hogy letölt egy dokumentumot a scribd-ről, majd saját neve alatt újra feltölti. vajon mire jó ez? no mindegy)

rozsomák 2015.06.20. 21:39:06

@Croma Soma:
" Ha ki hisztized, hogy a férjed ne menjen el abba a buliba, sajnos a társagán belül egy bizonyos helyre teszik, ami egyenértékű a férfiatlanítással..."
Tök igazad van.
Tehát, ha a Te feleséged felveti, hogy "Szia, drágám, most elmegyek egy hétre egy buliba, ahol szingli pasikkal leszek együtt és hidd el, jól fogom érezni magam, különben nem is mennék", akkor minden simán menne.

Ez teljesen természetes, csak nem elterjedt.

(Ja bocs, csak most látom rajtad, hogy férfi létedre neked sose lesz feleséged, legfeljebb férjed, ezért nem fogod érteni a példabeszédet.)

Punxsutawney Mormota 2015.06.20. 21:39:16

@KMelinda: Kedves Melinda, a levélíró egy hisztérika, és ha Ön egyetért vele, akkor ketten már klubbot alakíthatnának.

Magamról annyit, hogy elég régen vagyok nős, 3 gyermekünk van, és a feleségemmel van egy hallgatólagos megállapodásunk, hogy minden évben 3 hétre elmehetek a világ bármely tájára, ahol mondjuk egy családi nyarlás a gyerekekkel mondjuk úgy, hogy nem komfortos. Ezért aztán az elmúlt évtizedben bebarangoltam Afrika és Ázsia különböző térségeit, ahol egy fehér féfri maga a kitörési lehetőség, és pl. a Fülöp-szigeteken gyakorlatilag az ágyamból kellett kirakni az ajánlkozó jelölteket.

De nézzük csak a levélíró pontjait:

1.) Biztonság - milyen értelemben? Lenyúlni egy nős pasit, egy dolog, de utána a nős pasi, főleg ha bukfenc jön, már közel nyújt akkora biztonságot. Az ex viszi a vagyon felét, gyerektartás, a gyerekek hiánya miatti feszültség lecsapódik az új kapcsolaton.

2.) Nettó hülyeség - a legtöbb hódiító nő, főleg ha fészekrakó korban van, komolyan elgondolkodik azon, hogy ha a nős pasit le is választja a családjáról, mi a garancia arra, hogy mellette megmarad?

3.) Na, ez így van. A nők is szeretnek hódítani. De pasira, országra egyaránt igaz, nem hódítani nehéz, hanem megtartani a meghódítottat.

4.) Nős pasik sokkal többet a szeretőikre, mint... Mi van???? Ezt a felmérést is a Századvég készítette? Vagy már megint egy Cosmopoliten-lózungot puffogatunk? Nagyon sok nős pasi szoros elszámolásban van otthon - hacsak nincs valami dugi pénze, amiről a felelség nem tud. Egyszer-egyszer ki lehet magyarázni egy nagyobb tételt, de amúgy... A legtöbb nős, kalandkereső pasi egy szimpla kapcsolatra vágyik. Minél kevesebbet mutatkozni a szeretővel, gyorsan beugrani az ágyba, kefélni és hazamenni az asszonyhoz. Ajándékok? Jesszus, persze biztos van ilyen... De a levélíró túl sokat nézte a Szex és New Yorkot.

5.) A létező legnagyobb baromság, amit egy nő leírhat. Ha most elválnék a feleségemtől, kizárólag korombeli, mondjuk 38-42 éves, gyermekes nőt keresnék következő kapcsolatnak, akik már garantáltan nem akarnak több gyereket. A legkisebb gyermekem most lett szobatiszta, a nagylányom viszont szép lassan menstruál, köszönöm, elég volt egy évtizedig a DM megfelelő polcait túrni pelusért.

Na, és most szépen szét lehet tépni.

rozsomák 2015.06.20. 21:39:35

@mennyi?husz!: Annyira vicces, hogy ugyanolyan nőellenes alapállásból mindent és két perc múlva annak az ellenkezőjét is meg lehet magyarázni.:)))

Ezek a nyilván az idő végezetéig érvényes elméletek kitartanak akár estig is, kivéve ha addig nem jön egy szembejövő tény, amit megint megmagyarázok, akár ellenkezőleg, ha kell, de nem számít, hisz ez csak a net, nem a való világ.:)))

(Az, hogy a tényekkel is dacolnak ezek az elméletek, az kit érdekel, fő, hogy igazam legyen abban a percben, amikor leírom, nem ?::))))

rozsomák 2015.06.20. 21:39:53

@Sajtkukac: ja.. van ilyen valóban.
Lehetsz a legjobb pasi, ha nincs nőd, akkor valami gebasz lehet veled... Amelyik pasinak van nője, az már tud valamit, amelyiknek meg nincs, annak lehet ugyan százmérföldes pagonyja vagy akármilyen BMW-je, azzal valami nem stimmel.

Vagyis a nők a nőkben bíznak igazából, ha pasiról van szó.:)))

(És még a pasikat tartják szexistának:))))

Mészáros Laci 2015.06.20. 21:42:08

A (tartósan) egyedülálló férfiak gyanúsak -- miért vannak egyedül?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.20. 21:42:18

@Gour: Akkor mégis miért látok az ismeretségi körömben annyi lúzer, semmirekellő fickót helyes intelligens csajokkal élni ?

Chendrys19 2015.06.20. 23:13:26

@Mészáros Laci:

"A (tartósan) egyedülálló férfiak gyanúsak -- miét vannak egyedül?"

Talán mert nem akarnak akárkivel kapcsolatot... ez fel sem merül? Komolyan az a gáz, ha valaki nem áll össze fűvel-fával, hanem mondjuk csak a számára megfelelővel? Azt pedig nem olyan könnyű megtalálni...

A magam részéről inkább vagyok egyedül és fordítom az energiáimat mondjuk az önfejlesztésre, mint hogy értelmetlen kapcsolatokkal vesződjek.

a nemzet fogatlan provokátora 2015.06.21. 18:40:13

@Chendrys19: Azért mert az ő szemében te egy "buzi" vagy. Ez a szó mára közel se csak azt jelenti hogy a saját neme iránt vonzódik valaki. A primitív suttyó magyar férfi szóhasználatában ide tartoznak mindazok , akik nem állandóan párzásra kész bikák, ( vagy legalább magukat ilyennek muattók). Nincs csajod? Ez olyan "buzis dolog" náluk . Kilógsz a sorból, tehát buzi vagy, gyanús vagy, nem vagy kóser, ennyi..

( Aztán stikába elmennek néha szopatni egyet a Népligetbe, miközben a két gyerek a parkolóban várja őket..;)))
süti beállítások módosítása