A tudatos társkeresés

Négy dolog, amit érdemes átgondolni egy foglalt férfi elcsábítása előtt

2015/06/25. - írta: Dóra Theisz

foglalt_ferfi.jpgEgy múlt héten érkezett levél kapcsán rengeteg sok érv gyűlt össze azzal kapcsolatosan, miért is vonzóak a foglalt férfiak a nők számára. Most összeszedtünk néhány olyan szempontot, amit érdemes mérlegelni, átgondolni mielőtt bárki belevágna egy kapcsolatban élő, esetleg már gyermekkel is rendelkező férfi elcsábításába.

 

 

1, Tényleg neki szól a vonzalom?

Sokan próbálták már megfejteni a szerelem és a vonzalom titkát. A pszichológusok általában úgy gondolkodnak róla, hogy a szerelem fellobbanásában legnagyobb szerepet a tudatalatti játssza, s mindazoknak az egyvelege, amit eddigi életünk során férfiasságról, nőiességről, családról, kötődésről, szeretetről tanultunk. Így bármily kiábrándítóan is hangzik, bizony abba, hogy kibe is leszünk szerelmesek, kő keményen beleszólnak lelki sérülésink, sebződéseink is. Így van ezzel Ilona is, akit anyukája egyedül nevelt föl, egyszerre több állást is vállalva, hogy el tudja tartani magukat. Pont ezért Ilona gyermekkorában nélkülözte a meleg, szerető családi fészket, az apa jelenlétét, az érzelmi biztonságot. Most felnőtt, csinos nőként szinte ellenállhatatlan vágyat érez főnöke iránt, akit remek vezetőnek és családapának lát. Amikor főnöke gyerekeiről, családjáról mesél, Ilona szívét melegség járja át, szinte észre sem veszi, de már jeleket küld a férfi elcsábítására. De vajon tényleg személyesen ennek a férfinek szól Ilona vonzalma, vagy annak a meleg családi légkörnek, ami főnökét körbe veszi, s ami pont azzal érne véget, ha sikerülne a csábítás.

 

2, Randi helyett játszótér

Sok nő számára vonzó, ha egy férfi jó apa, ugyanakkor nem árt tudatosítani, hogy az apaság idő, pénz, energia, folyamatos jelenlét a gyerekek életében. Vajon hosszú távon is kibírjuk, hogy osztoznunk kell párunkon az előző kapcsolatából származó gyermekeivel? Hogy a gyerekek megjelennek a közös otthonban kéthetente, vagy gyakrabban, és igénylik a törődést, a meleg ételt, az esti mesét stb. Tényleg erre vágyunk? És mi történik akkor, ha teljes ”győzelmet” aratunk, vagyis megszerezzük egy férfi figyelmét és törődését, akár gyermekei rovására? Valóban olyan férfit akarunk, aki ezt képes volt megtenni? És ha ezt egyszer megtette, vajon mi a biztosíték, hogy máskor nem teszi meg, akár a közös gyermekünkkel?

 

3, Egyből mély víz

Zsolt házassága megroggyant, amikor az életében felbukkant Renáta. Kapcsolatuk egyre komolyabbra fordult, oly annyira, hogy Zsolt elvált, majd feleségül vette Renátát. Így Renáta férjével együtt három kicsiny gyermeket is nyert. Márpedig Zsolt komolyan veszi az apaságot, a gyerekek szinte többet vannak náluk, mint az anyánál. Renátának eleinte tetszett, hogy egyből papás-mamást is játszanak Zsolttal, és hogy Zsolttól sok pozitív visszajelzést kap, arra vonatkozóan milyen jól bánik a gyerekekkel. Azonban ahogy telik-múlik az idő Renáta egyre fáradtabb, a három gyermek nevelése mellett alig marad idejük egymásra. Ráadásul egyből három gyermekkel boldogulni, olyan mintha úszástudás nélkül fejest ugrott volna a viharos mély tengerbe. Renáta titkon panaszkodik a barátnőinek, hogy valójában már nem is tudja szeretni a gyerekeket, s ha ezt tudta volna, talán bele sem vág ebbe a kapcsolatba.

 

4, Megmentővé válni

Lehet, hogy eleinte romantikusnak tűnik, ha egy férfi a mi vállunkon sírja ki magát párja sárkánysága miatt. Adhat egyfajta magabiztosságot, hogy képesek vagyunk megérteni, megvigasztalni, felvidítani egy férfit. Átélhetjük a győzelem édes ízét, hiszen jobbnak, megértőbbnek bizonyulunk valakinél. De vajon hosszú távon is erre vágyunk? Megmenteni valakit eleinte romantikus küldetésnek tűnhet, hosszú távon azonban nagyon fárasztó feladat. Elképzelhető, hogy egy idő után kölcsönösséget szeretnénk, vagyis azt, hogy mi is kapjunk megértést, támaszt és vigaszt. Vajon képes volna mindezt viszonozni a kiszemelt férfi, vagy sértődötten odébb állna, hiszen ő nem erre fizetett be. Vajon tényleg olyan pasit képzelünk magunk mellé, aki ahelyett, hogy időt, energiát fektetne párkapcsolati konfliktusának megoldásába, inkább másnak panaszkodik? Lehet, hogy velünk is ezt teszi majd az első konfliktusnál. Érdemes arra is oda figyelni, ahogy egy férfi az exéről beszél, ugyanis sokat elárul arról, hogyan gondolkodik egy nőről a mézes hetek elmúltával.

 

Saját tapasztalatom szerint a legtöbb nő nem tudatosan kerül szerető státuszba, sőt, ahogy végig gondolom, még nem találkoztam olyan társkeresővel, aki nyíltan bevallotta volna, hogy foglalt pasira vágyik leginkább. Mégis oly gyakran megtörténik, hogy egy szingli nő családos férfival kezd kapcsolatot, általában egyfajta tudattalan sodródás eredményeként. Írásommal semmiképp nem szerettem volna ítélkezni vagy moralizálni, egyszerűen csak fontosnak tartottam felvillantani néhány olyan kérdést, melyek átgondolásával tudatosan elkerülhetőek azok a helyzetek, melyek több veszteséget és fájdalmat hordoznak magukban, mint örömöt.

 http://part-fogok.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr877573292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása