A tudatos társkeresés

Magasugrás - kizárólag szőke hercegeknek

2015/03/10. - írta: nagymenő

Van az a jelenet a Shrek második részében, amikor zöld ogrénk az éjszaka közepén rábukkan újdonsült felesége, Fiona lánykori naplójára. Egyből izgalomba jön és miután meggyőződött róla, hogy szerelme mélyen alszik, lapozgatni kezd. Azonban az első oldalakon még becsületesen részletezett napi beszámolókat hirtelen felváltja a reménybeli aláírás gyakorlása: Szőke Hercegné, Szőke Hercegné, Szőke Hercegné…

„Mintha minden nő a mesebeli hercegre várna!” – fakad ki Gábor, aki egy válás és néhány további csalódás után szeretne végre társat találni – „Mindig azon kattognak, hogy hol vannak az igazi férfiak. De csak az lehet igazi férfi, aki úgy néz ki, mint Brad Pitt, a bankszámlája pörög, mint a villanyóra, a kocsija most gördült le a gyártósorról, a megamacsótól a romantikus hősig terjedő skálán meg mindig pont a megfelelő verziót tolja. Könyörgöm, hány ilyen férfi rohangál a világban?! A házasságom idején jól éltünk, szaladt a vállalkozásom, megvolt minden, ami kellett. Aztán az egyik partnerem csúnyán átvert, bedőlt a cég, napi szintű gondjaim lettek. A feleségem eleinte bíztatott, vigasztalt, aztán ahogy a saját bőrén is érezni kezdte a pénztelenséget, távolodni kezdett. Végül összecsomagolt és bejelentette, hogy hazaköltözik a szüleihez. Nagyon hamar kiderült, hogy máris vigasztalódott valakivel, akinek elég vastag a pénztárcája. Mit szépítsem, gyötrelmes időszak volt. A munkától nem esem kétségbe, nemsokára rendeződtem anyagilag, de a NŐ csak nem akar megérkezni az életembe. Jó, nem vagyok egy George Clooney és nem ülök milliókon, de amire szükség van, azt elő tudom teremteni. Igyekeznék mindent megadni a páromnak, amire vágyik. És nem csak a pénzről beszélek, hanem odafigyelésről, beszélgetésekről, programokról. A barátaim azt mondják, egy férfi mindig válogathat korban lefelé és felfelé is. De én most már közelebb vagyok a negyvenhez és a huszonéves lányokat sokszor gyereknek érzem hozzám. A korombeli nők vagy családanyák, vagy ha egyedülállók, akkor irreálisak az elvárásaik. Vékony, nem kifejezetten filmsztár fejű pasiként akkor sem vesznek komolyan, ha a fejem tetejére állok. Szóval inkább az a kérdés, azok a nők hol vannak, akik nem ragadnak le a külsőségeknél, akik hajlandók esélyt adni és megismerni, milyen ember vagyok valójában?”

Kislányként szinte minden nő elképzeli a herceget, aztán felnőve ki-ki megtalálja a párját, pedig bizonyára kevésre passzol az elképzelt leírás. Végül Fiona sem Szőkével, hanem a megtermett ogréval lett boldog.

De mi a helyzet azokkal, akik tartják magukat ahhoz, hogy csak a tökéletes a megfelelő?

Mintha egyre nagyobbak lennének az elvárások, és aki elsőre nem teljesíti az alapkritériumokat, az mehet a levesbe.

Harminc fölött valóban évről-évre feljebb rakjuk azt a bizonyos lécet? Önnek mi a véleménye?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr597256257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onewayticket 2015.03.16. 23:14:26

Kedves Nagymenő!

Ha Budapesten/Pest megyében élsz, szívesen megismerkednék veled. :)
Anyagiak: nem számít, hogy van-e házad, kocsid, elég, ha van munkád és nem piázol. Pl. én nem kosaraznék ki egy tanárt csak azért, mert keveset keres.

Nem kell, hogy "George Clooney" legyél, de vonzalom nélkül nem megy, ilyen értelemben számít a külső. A jó hír az, hogy mindenkinek más a vonzó vagy a taszító tulajdonság.
süti beállítások módosítása