A tudatos társkeresés

5 SEGÍTSÉG A NAGY Ő MEGTALÁLÁSÁHOZ!

2015/04/20. - írta: TrencséniZsuzsa

2X5 pont, gyakorlatban is nagyon jól alkalmazható segítség ahhoz, hogy megtalálják a számunkra megfelelő „ideális” partnert. 

t_zs_kep_blogra.jpg 

 

 

 

 

 

 

Trencséni Zsuzsa pszichológus

SÜLT GALAMB EFFEKTUS ELKERÜLÉSE!

Első lépésként ismerd fel, hogy neked is tenned kell azért, hogy társra lelj, és nem elég otthon, ölbe tett kézzel várni a fehérlovon besétáló herceget/hercegnőt. Legyél aktívabb és nyitottabb párkeresést illetően. Találd meg azokat a helyeket és fórumokat, ahol ismerkedni lehet. A legideálisabb helyszínek a pártaláláshoz azok, ahol te is szívesen töltöd az idődet például. A közös érdeklődési terület nyilvánvalóan növeli az összeillés esélyét. Járj mindig nyitott szemmel.

 GONDOLKODOM TEHÁT VAGYOK!

Rendezd össze a gondolataidat, mind önmagadról, mind pedig az ideális partnert illetően. Ha tudatos vagy, nagyobb eséllyel találnak meg a lehetőségek. Írd össze saját erősségeidet, hiányosságaidat, képességeidet és céljaidat, majd azt is, hogy mi az, amit egy társnál szeretnél, ha visszaköszönne ezekből. A lista tartalmazza a főbb személyiségvonásokat, a fizikális jellemzőket, mintákat és értékeket (vallás, politika, ünnepek, rituálék, párkapcsolati és szülői szerepek...), amit a származási családodból hozol. Tekintsd át a szabadidős tevékenységeidet, érdeklődési területedet, és gondold át az előző kapcsolataidat is. Fogalmazd meg, hogy mit jelent számodra a hűség, egy komoly kapcsolat, vagy akár a család fogalma. Az iromány kitérhet a kommunikációs stílusodra, konfliktuskezelési attitűdödre, érzelem kifejezési módozatodra is. Gondold ezeket alaposan végig. Ha ezeket tudatosabban szemügyre veszed, reálisabb képed lesz mind önmagadról, mind pedig arról, hogy milyen társat is szeretnél.

ELKÉPZELÉS LISTA!

A fentiek alapján alkoss egy képet az ideális jelöltről. Írj egy listát, ami a reális elképzeléseidet tartalmazza. Állíts fel prioritást a tulajdonságok, és egyéb jellemzők tekintetében, hogy ezek közül mi, mennyire fontos a számodra. Ne csupán egy követelés lista legyen, hogy milyen is legyen az ideális partner, hanem egy olyan, több területre is kitérő támpont, ami ténylegesen segíthet a párválasztásban. 

ISMERD A PÁRVÁLASZTÁSI SZOKÁSOKAT!

Legyél tudatában, hogy mik az általános választási szempontok a társkeresésnél. Mik azok, a szempontok, amiket a férfiak és a nők különösképpen figyelembe vesznek. A kulturális eltérések ellenére is vannak ugyanis olyan evolúciós párválasztási kritériumok, melyek univerzálisak. A nők leendő párjuknál elsősorban olyan tulajdonságokat részesítenek előnybe, amelyek az erőforrások birtoklását, illetve megszerzésének jövőbeli lehetőségét vetitek elő. Ebből a szempontból a férfiakhoz képest a nők fontosabbnak tartják a magas státuszt, jó keresőképességet, jó anyagi helyzetet, és az ambíciót. A férfiak számára ugyanakkor elsősorban a nők életkora, egészségi állapota és fizikai vonzereje a fontos, hiszen ez jelzi a nő termékenységét és utódgondozó képességét. Mindemellett a humor, a megbízhatóság és az intelligencia mindkét nem számára rendkívüli fontossággal bír párválasztás során.

AZ ERŐ BENNED VAN!

Szeresd önmagadat. Mind a belső tulajdonságaidat, mind pedig a külső tulajdonságaidat! Fő a magabiztosság. Írj egy listát, hogy mi az, ami értékes benned, hogy mire vagy büszke, hogy mi a legnagyobb elért teljesítményed az életedben. A belső előnyös tulajdonságok, és képességek mellett foglalkozz a külsőddel is! Öltözködj alkatodnak és stílusodnak megfelelően csinosan, hiszen az első benyomás rendkívül fontos lehet, és soha nem tudhatod, hogy mikor talál rád a nagy Ő.

 A következő bejegyzésünkben 5 további, fontos segítséggel jelentkezünk, arra az esetre, ha már feltűnt valaki a láthatáron!

 Ha bármi kérdésed van, bátran fordulj a Párt-fogókhoz http://part-fogok.hu/, akik szakmai tudásukkal segítenek mind Önmagad feltérképezésében, mind pedig egy ideális társ megtalálásában.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr467382728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása