A tudatos társkeresés

Mire vágynak a férfiak?

2015/08/18. - írta: Dóra Theisz

gondolkodo_ferfi.jpgMiután ennyit foglalkoztunk azzal, milyen a nők elképzelése az álom pasi külső és belső tulajdonságait illetőleg itt az ideje, hogy a férfiak szükségleteit is górcső alá vegyük. Számba vettük tehát a férfiak szájából leggyakrabban elhangzó párkapcsolati igényeket, és összeállítottunk egy listát arról, mik azok a kívánságok, amit a pasik szeretnének megkapni párjuktól. Nem is csigázunk tovább senkit, következzék hát a lista!

 

 

A férfiak szeretnék megérteni a nőket

Azt tapasztalom, hogy talán ránk nőkre egy kicsit jellemzőbb, hogy azt várjuk a párunktól, hogy fél szavakból, ködös célzásokból is megértsen minket, és ez nyomasztó tud lenni párunk számára, főleg, ha utána durcásan számon kérjük, hogy miért nem teljesült a kívánságunk. Tehát abból, hogy „drágám leértékelés van a kedvenc boltomban” nem biztos, hogy ki fog derülni, hogy szeretnék vásárolni néhány új ruhát. Bizony, sok férfi szeretné teljesíteni szíve választottjának a kívánságát, ha értené, hogy mi nők mire vágyunk. Nyílt és egyértelmű kommunikációra tehát nagy szükség van a párkapcsolatokban, hiszen egyikünk sem születik gondolatolvasás képességével (még a nők sem).

 

Szükségük van elismerésre

Hogy ne csak a számítógépes játékokban mentsék meg a földet, hanem a valóságban is hősökké tudjanak válni, akár olyan hétköznapi hősökké, mint az a férfi, aki szomorúan mesélte el, hogy építési vállalkozóként a válságban is talpon tudott maradni, örömmel hozta haza a pénzt a feleségének, aki épp gyesen volt otthon, és a férfi úgy érezte túl sok megbecsülést nem kap ezért. Vagy egy másik férfi, aki felesége és anyósa kedvébe szeretett volna járni, így egész hétvégén az anyósa telkét kaszálta, hozta rendbe, és elkeseredetten mesélte, hogy egy köszönömöt sem kapott érte. Nagyon fontos, hogy vegyük észre ezeket a hétköznapi hőstetteket, és ismerjük, el, becsüljük meg őket, hiszen a pszichológus foteljában sok férfi számol be ennek hiányáról. Az elismerő szavak jelentőségét különösen fontos hangsúlyoznunk a mi kultúránkban, ahol amúgy is nagyon szűken mérjük őket, nem csak párunk, de gyermekeink, munkatársaink felé is. Valószínűleg mi magunk is kevés bátorítást kaptunk, így szocializálódtunk, de itt az idő, hogy változtassunk ezen!

elegedett_no.jpg

Biztonság és támasz nyújtása

Nem csak a nők álma, hogy egy erős, kompetens, domináns hím karba vegye őket, hanem a férfiak is vágynak arra, hogy erősnek, ügyesnek és fontosnak élhessék meg magukat egy párkapcsolatban. Ugyanakkor gyakran azt tapasztalom, amikor párkereső hölgyekkel beszélgetek, hogy annyira berendezkedtek már az egyedüllétre, és olyan ügyesek és olyan dominánsak, hogy csak na. Megtanulnak mindent egyedül elintézni, felfúrják a polcokat és akkumulátort cserélnek az autóban és egyedül kiviteleznek egy építkezést, miközben természetesen sikeresek a munkahelyükön, és mindent jó erősen kézben tartanak. Meg szoktam ilyenkor kérdezni tőlük, hogy mit gondolsz a te életedben milyen szerepe lenne egy férfinek? Vajon hogy érezné magát melletted? És akkor sokszor rácsodálkoznak, rálátnak arra, hogy bizony mellettük így érezné magát a férfi:

szuperno.jpg

Pedig gyakran egyik fél sem erre vágyik.

Szex és kaja

no_es_etel.pngÉs ez az, amit mi nők gyakran rosszallással emlegetünk, hogy egy férfit két ponton lehet megfogni, és megtartani az egyik a szex, a másik a főzés. De mi lenne, ha elengednénk ezt a rosszallásunkat, és arra gondolnánk, hogy mi emberek társas lényként egymásra vagyunk utalva, s ez az a két terület melyen különösen a mi gondoskodásunkra szorulnak a férfiak. Persze könnyebb elengedni a rosszallásunkat, ha ezt nem megkövetelik tőlünk, nem számon kérik rajtunk, nem parancsként, vagy kritikával fűszerezve kapjuk, egyfajta elvárásként.

 

Szabadság, szerelem. E kettő kell nekem!

Ami még nagyon fontos, (és nem csak a férfiaknak) hogy legyen egy kis szabadság a párkapcsolatban, ne kelljen az időnk 100% együtt tölteni. Hogy ne csak MI legyen, hanem lehessek egy kicsit én is!!! Eszembe jut egy férfi, aki elmesélte, hogy volt a párkapcsolatában egy olyan időszak, amikor a párjának nem volt munkája, és minden nap pontban fél ötkor megjelent a munkahelye előtt, és egy idő után fél öt felé kezdett gyomortáji görcs kialakulni benne, mert el tudta volna képzelni, hogy legyen egy héten egy-két nap, amikor nem randiznak.

Végezetül a téma megkoronázásaként álljon itt egy idézet Prof. Dr. Bagdy Emőkétől. Nagyon szép lesz, jó olvasgatást hozzá!

„A férfi a teremtés koronája! Lehet és legyen is a teremtés koronája-feltéve, ha mi nők koronázzuk meg ! Ehhez viszont királyi fenséggé kell válnunk ebben a párosban, királynővé, ahol mi adjuk párunk fejére a királyi koronát. Ekképp lehet koronás fő mindkettő, nő és férfi. Csak akkor lehet, egy férfi a teremtés koronája, ha élete párját ő is királynővé koronázza, megerősítve női méltóságában, megszilárdítva a biztonságban, szeretetben, egyetértésben”

http://part-fogok.hu/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr457715942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.08.20. 17:35:55

Jé, egy új poszt! Éééés rólunk!
- A férfiak szeretnék megérteni a nőket
Igen szerettem volna... egészen a legutóbbi időkig... (ráment vagy 30 jó/tudatos évem...) de most már rájöttem, teljesen felesleges erőlködés... ez a klasszikus Mission Impossible... most már csak elfogadom, amit elém tol az élet: www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM (A férfi agy és a női agy) ... minden egyéb teljes és tökéletes energiapazarlás...

- Szükségük van elismerésre
Abszolút igaz... de, ez az egyénekre igaz, és nem feltétlenül a férfiakra mint közösségre...

- Biztonság és támasz nyújtása
Éééés megint csak igaz...
Jómagam is ismerek olyan "leányzót", aki még a lefolyó szifont is simán szétszedi és kipucolja... vaaaagy, felszögeli a zsindelyt a tetőn... és mellesleg, egy irgalmatlanul vonzó és borzasztóan szexi nő...
Ez a pont az előzővel szoros egységet alkot, olyannyira, hogy egymás nélkül szinte elképzelhetetlenek...

- Szex és kaja
Hát igen... ez sarkalatos kérdés manapság... mert a naaaaagy emancipáció jegyében elfelejtődnek/-tek bizonyos dolgok... pedig... lehet, hogy sok minden nyugalmasabb és gördülékenyebb lenne... (mármint, kaja szempontjából... ;D)

-Szabadság
Ez megint találó... azzal, hogy igenis el kell menjen az ember a haverokkal sörözni, hogy kissé kiadja a feszkót... ahogy a lány is menjen a bnőivel dumálni néha (de azért hozzátenném, hogy ez nem egyenlő a bnőkkel bulizással, mert tudjuk, az azt jelenti, hogy mennek egyéjszakás numerákat kajtatni...és azt nagggyon nem kéne...)

- a + 1
Hááát, ezen még kicsit csiszolgatni kellene... lehet ez még jobb is... ;)
süti beállítások módosítása