A tudatos társkeresés

„Önálló egzisztenciámat megosztanám…” - Tímea története

2015/03/05. - írta: nagymenő

A szinglikkel kapcsolatos véleménycserék, fejtegetések, kommentcsaták szinte ömlöttek ránk az on-line médiából az elmúlt években. A szemünk előtt vált szánni való hendikepből először adott élethelyzetté, majd divattá és felvállalt életstílussá. Bár kétségkívül ma is eltér a megítélése a vidék, illetve a nagyobb városok, főként a főváros viszonylatában, már nem ciki kimondani: „jelenleg nem élek kapcsolatban”. A klasszikus szingli sikersztorik mögött azonban igen gyakran szomorú történeteket és kétségbeesést találunk.

szingli.jpg

Tímea 34 éves, öt éve egy marketing- és PR-tanácsadó céget, a saját vállalkozását vezeti; hat állandó munkatárssal és jól működő kapcsolatrendszerrel dolgozik. Sikeres, rendkívül csinos, anyagilag független – és általában a magánéletében is. Pedig nem erre vágyik.

„Mindig is úgy képzeltem, hogy lesz egy vállalkozásom, de közben férjhez megyek és családot alapítok. A kettő szerintem nem zárja ki egymást. Megbízható munkatársaim vannak, kiválóan végzik a dolgukat, a baba mellett töltött időm alatt is remekül vinnék a feladatokat. A szüleim is segítenének. A szükséges egzisztenciát már megteremtettem.  Mindenem adott hozzá, hogy ha a megfelelő társ megérkezik az életembe, valóra váljon az álmom. Mégsem működik a dolog. A cégem ügyfélköréből, partnerektől rendszeresen kapok bepróbálkozásokat. A többség azonban családos ember, akinek csak arra a pár alkalomra kellenék. A másik kör a trófeavadászok – sikeres, menő csaj, nekem is megvolt – köszönöm, ezekből már kijutott, nem kérek többet! Aki pedig egyedülálló és maga is kapcsolatot keres, rendszerint megijed, amikor meglátja, hogy mivel foglalkozom és milyen körülmények között élek. Az erős, független nő gondolata riasztó. El sem jutunk odáig, hogy igazából megismerjenek. Tény, hogy olyan párt, aki nem csinál semmit és azt várja, hogy én tartsam el, nem tudnék elfogadni és tisztelni. Mivel én is emberből vagyok, emberi szükségletekkel, időnként előfordul, hogy igent mondok, amikor nemet kellene. Másnap aztán ülök a kávém mellett és utálom magam. Ilyenkor kellene megnézniük azoknak, akik annyira irigykednek rám!”

Magyarországon elmondhatjuk, hogy a szingliséget tudatosan választó nők száma elenyésző. A Nyugat-Európában és Amerikában általános, önként vállalt függetlenséggel szemben nálunk a többség inkább csak átmeneti állapotnak tekinti, és hálásan gondol azokra a nőtársaira, akik kiharcolták, hogy szégyenkezniük már nem kell emiatt.

Fontos, hogy az egyedüllét és a magány közé ne tegyünk egyenlőségjelet. De hogyan találjon megfelelő párt, aki már letett valamit az asztalra és szeretné, ha a társa is hasonló háttérrel érkezne a kapcsolatba?

Számít egyáltalán a „guba a gubához” elv? És vajon képes együtt élni két sikerember?

Ön mit gondol erről?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr747242803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.04.10. 13:26:19

Mi a hasonló háttér? Elég az hogy önálló és van egy átlagon felüli fizetése de egy sima alkalmazott vagy kell egy jól menő cég és mellé a vezetői beosztás is? Elég a hétvégi kiruccanás egy kis pihenésre országon belül vagy a fél világot körbe kell utazni - hiszen futja, nemde? A havi 300 nettóból ez már nem futja, pedig az is szép összeg.

Szeretetre vágyik a nő és megértésre és hogy ne kelljen eltartani a másikat. Ez adott lehet, de mennyire nem kell a másikat pénzelni? Mert elég kevés olyan szabad férfi szaladgál az utcán akiknek jól menő vállalkozásuk van és komoly kapcsolatra vágynak, valamint megfelelően képesek lennének érzelmi téren is társak lenni a hölgynek.

Van barátom aki nála idősebb nővel él, akinek nagyságrendekkel több jutott anyagilag mint a srácnak. Boldogan élnek, mert mindketten felfogták hogy a pénz csupán eszköz, de nem a boldogság tárgya. Innentől csak nő és férfiként vannak jelen és van egy pénzügyi keret amit költhetnek. Függetlenül attól ki szerzete és mennyit...mert nem ez számít, hanem hogy közösen utaznak, közösen nézik a fotókat, közösen élvezik az életet.
süti beállítások módosítása