A tudatos társkeresés

Használd ki a szakítás utáni szerviz időszakot! - Az első 5 lépés, mielőtt fejest ugrasz az újba

2015/03/15. - írta: nagymenő

Jó-jó, tudjuk, hogy vannak, akik az egyedüllét szabadságát élvezik, de alapvetően mégis úgy vagyunk kitalálva, hogy nem ez az ideális állapot. Arra vágyunk, hogy ébredés után ránk vigyorogjon valaki, legalább két tányért pakolhassunk az asztalra és legyen kinek a vállába fúrni a fejünket, amikor kell. A csalódások után hamar elmúlik a „mindenki-hagyjon-békén” állapot, máris felemeljük a fejünket és bekapcsol a radar. Aztán, ha rövid időn belül nincs új találat, kétségbeesünk. Pedig a szerviz időszak fontos. Szánjuk magunkra az időt és rakjunk rendet, mielőtt valami újba kezdenénk!

Első etap: engedd el az előzőt!

1)     Éld meg a gyászt!

Nem kell úgy tenned, mintha remekül lennél. Engedd meg magadnak a szomorúságot, rosszkedvet. Boxolj egy nagypárnával, sírj át pár éjszakát, vagy tegyél bármi, ami segít kiengedni a fájdalmat. Beszéld vagy írd ki magadból az érzéseidet. Tudd, hogy ennek van itt az ideje. Amit most kipucolsz magadból, az később nem fog nyomasztani, míg ha bent tartod, sokáig kínozhat.

2)     Ne találkozz, ne beszélj az exeddel!

Bizonyára megvolt az oka, hogy szakítottatok. Ne írj neki és ne hívd fel úgy, mintha mi sem történt volna. Még ha barátsággal váltatok is el, hagyj egy kis időt arra, hogy leülepedjenek az érzelmek. Bírd ki, hogy a közösségi oldalakon sem követed, mi történik vele. Valószínűleg csak olyan dolgokra fókuszálnál, amik arra utalnak, hogy jól érzi magát, te pedig szükségtelenül kiborulnál rajta.

3)     Őrizd meg a méltóságodat!

Bármi, amit az exed ellen teszel – tettlegesen, vagy egy gonosz pletyka formájában – csakis rád vet rossz fényt. Minden szakításban van egy érettebb fél, aki felnőtt módon, kellő távolságot tartva, méltósággal kezeli a dolgokat. Legyél te az elegánsabb!

4)      Ne változtass a külsődön!

Sokan elkövetik, hogy első felindulásból levágatják, más színűre festetik a hajukat, vagy tetoválást varratnak magukra. Ezzel – legalábbis egy időre - úgy érezhetik, hogy új emberré változtak, aki leszámolt az addigi dolgaival. Rossz hír, hogy ezeket a hirtelen dafkékat később rendszerint megbánják. Próbálj ellenállni a késztetésnek. Ez csak egy múló időszak és később hálás leszel, hogy nem kapkodtál el semmit.

5)     Vedd körül magad barátokkal!

Beszélgess az érzéseidről olyan emberekkel, akikben megbízol. Hallgasd meg a véleményüket és raktározd el, amire szükséged van. A barátok nem hagyják, hogy egyedül legyél, amikor hajlamos lennél visszaesni a sebeid nyalogatásába, másrészt visszarángatnak a fölre, ha túlmisztifikálnád a dolgokat.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr157273129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 12:15:02

Japánban már nem divat a pina - második, befejező rész
klou.tt/3qyf6uj2170p

Alick 2015.03.16. 13:51:57

@Huffnágel Pista: a pina jelentősen túl van értékelve :)

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 19:24:52

@Tomi from Space: @Alick: Az megvan, hogy a nők nem részei a nemzetnek és soha nem is voltak azok klou.tt/vwseo4m1doq4

Alick 2015.03.16. 19:52:00

@Huffnágel Pista: értem, de azért egy kicsit túl van ez ragozva... éppen a minap beszélgettünk arról, hogy az evolúció átvághatná ezeket a gordiuszi csomókat azzal, hogy mindenki hímnős lenne. Azután szabadon lehetne próbálgatni mindkét oldal szerepeit, a dugógépesditől a szülésig. :)
Arról nem is beszélve, hogy a homo-hetero megkülönböztetés is értelmetlenné válna.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 20:00:04

@Alick:

Itt éppen erről van épp nagyba szó: oriblog.blog.hu/2015/03/12/milyen_lenne_a_vilag_ha_a_szex_nem_lenne_akkora_baszott_nagy_tabu?full_commentlist=1

Most fogalmazom a pinásnak a választ, mert az ő agya is fertőzött már feminizmusssal, ahogy nézem. Majd nézz be egy olyan fél óra múlva! :D
süti beállítások módosítása