A tudatos társkeresés

Miért a magas, izmos hátsójú, arányos alkatú pasik a nyerők?

2015/07/28. - írta: TrencséniZsuzsa

izmos_magas_ferfi.jpgMúltkori blog témánkban arról írtunk, hogy a nálunk (Párt-fogóknál) megforduló társkereső nőknek mi a legfontosabb külső tulajdonságok tekintetében a leendő párjukat illetően. De, hogy e szempontok mögött mi húzódhat meg a háttérben, azt az evolúciós pszichológia szemszögéből fogjuk most megvizsgálni.

Azt már korábban is részleteztük, hogy az evolúciós pszichológia követői szerint a párválasztásban ugyanúgy, mint az élet más területein is azok a szempontok maradtak életben, melyek hozzájárultak őseink szaporodási rátermettségéhez, azaz génjeik továbbörökítéséhez. Vagyis leegyszerűsítve, az történik, hogy a tudatos szemrevételezés mellett tudattalanul is felbecsüljük a lehetséges partnerek gyereknemzési és gondozási potenciálját, és azokat a személyeket részesítjük előnybe, akiknél nagyobb lehet a szaporodási sikeresség. A fizikai vonzerő tekintetében olyan jellemzőket veszünk így figyelembe, mint a szimmetrikus arc, izmos hátsó, hormonális markerek vagy a magasság például.

A nők számára ezek alapján azért lehet fontos a potenciális partner magassága, mert az bizonyítottan összefügg a férfi státuszával, dominanciájával, és ezen keresztül az erőforrások birtoklásával. Ugyanakkor csupán egy bizonyos határig preferáljuk a magasságot, egy bizonyos szinten túl már nem bír vonzerővel. Ez a mérsékletesség megmutatkozik az izmosság iránti vágyunknál is, hiszen ahogy azt mi is tapasztaltuk, a hozzánk forduló hölgyek egyáltalán nem az izompacsirtákra buknak, hanem a mérsékletesen kidolgozott, izmos férfi testre. Elképzelésük szerint legyen a férfi arányosan izmos, széles vállú, izmos hátsójú, keskeny csípőjű.

Ezen szempontok fontossága a természetes szelekció következtében alakulhatott ki, növelve férfi őseink futó, dobó képességét, mely a vadászatok és harcok során előnyt jelentett számukra.

vadaszo_osember.jpg

Nem csupán a testi felépítés kapcsán, hanem arra vonatkozólag is vannak univerzális sajátosságok, hogy milyen is egy vonzó férfi arc. Ilyen sajátosságok a széles áll, a hangsúlyos szemöldök, a kiugró, csontos járom régió például. De miért van az, hogy ezek a tulajdonságok keltik fel világszerte a nők érdeklődését? Számos evolúciós pszichológus szerint ezek a jellemzők a genetikai rátermettség mutatói. Mindez, véleményük szerint oly módon működik, hogy mivel ezek a jellemzők a magas tesztoszteron szintről árulkodva, ami egy szint felett inkább gyengíti az immunrendszert, ha mégis fennmaradtak, akkor ez arról ad tanúbizonyságot, hogy viselőjük különösen jó minőségű genetikai állománnyal rendelkeznek. Számos kísérlet is igazolja, hogy a markáns, vonzó arccal rendelkező férfiakat többnyire egészségesebbnek ítéljük meg.

Mindemellett, ahogy azt korábbi bejegyzéseinkben is említettük, a kezdeti markáns elképzelések ellenére hölgy tagjaink egy tartós kapcsolat kialakítása során sokszor lemondanak ezen elképzeléseikről, és háttérbe helyezik a férfi fizikai vonzerejével kapcsolatos, magas elvárásaikat. Különösen igaz ez azon jellemzőkre, melyek egy rövid távú kapcsolat esetén lehetnek inkább fontosabb szempontok számukra.

Szóval a kissé pocakos, vagy kevésbé izmos férfiaknak sincs miért aggódniuk, hiszen a hölgyek hosszú távú kapcsolatban gondolkodva jobban előtérbe helyezik az olyan belső tulajdonságokat, mint például a megbízhatóság, humorérzék vagy az intelligencia.

http://part-fogok.hu/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://part-fogok.blog.hu/api/trackback/id/tr1007660592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.28. 14:18:53

A magasság azért fontos, hogy elérje és be tudja kapcsolni helyettem a csillárventilátort.

terrer 2015.07.29. 10:01:13

Szóval a cikkíró is csatlakozik ahhoz a hímsoviniszta közvélekedéshez, amely szerint a nők a macsó férfiakkal létesítenek rövid szexkapcsolatot, de az abból fogant gyerekeket már a pocakos, de hűséges és jófej omega-hímekkel tartatják el.
Ezért a nem túl hízelgő megállapításért nem fogják a nők a haját megtépni kicsit?

vénkujon 2015.07.29. 10:01:19

akkor most jöhet a cikk a nagy melű meg a nagy segű lányokról:D

Netuddki. 2015.07.29. 10:01:24

Na ezen jót röhögtem. A nemzet mozigépésze is biztos magas, keskeny csipejű, izmosseggű. Volt valamikor 50 évvel ezelőtt. Muhaha!

Kelly és a szexi dög 2015.07.29. 10:01:30

- Nem zavarta a nőkkel való ismerkedésben az, hogy csupán 165 cm magas?
- Sohasem, ilyenkor mindig ráálltam a pénztárcámra!

Void Bunkoid 2015.07.29. 10:01:42

Egy kicsit felemásnak tartom az értékrendet.

A férfiak, akik alapvetően a szélesebb csípőjű, nagy mellű nőket preferálják - egyszerű termékenységmarker alapján választják ezt, legyen a nő erős, termékeny, szüljön sok gyereket. Ami UNIVERZÁLIS, a szex meg a szaporodás pont úgy működött 2 millió éve, mint most, meg 2 millió évvel később is fog.

De ez, ami itt fent van, már megint a kib*szott mamutos képpel és megint a vadászatos-harcos rátermettséggel - könyörgöm, 2015 van. Botokkal és kövekkel vadászunk mamutokra? NEM.

Akkor miért ez alapján választanak a nők? :))))))

netnepper 2015.07.29. 10:01:49

Már jó ideje a kopasz, alacsony, gnóm külsejű és persze földbuta magyar hapsi a nyerő tenyészhím. Látszik is a trend az országon...:-D

murray 2015.07.29. 10:01:57

"Szóval a kissé pocakos, vagy kevésbé izmos férfiaknak sincs miért aggódniuk, hiszen a hölgyek hosszú távú kapcsolatban gondolkodva jobban előtérbe helyezik az olyan belső tulajdonságokat, mint például a megbízhatóság, humorérzék vagy az intelligencia."

éljen ! akkor a pólós szakállas kövér programozóknak is van esélyük. kimaradt a min. havi 800 illetve 1,5M nettó. innentől akkor a szerelem hogy lefolynak a FB Bali képek a képernyőről.

val 2015.07.29. 10:02:01

"vagy a magasság például."

Ez a mondatbefejezés egyszerűen pazar.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.29. 10:02:34

A nők hipergámok, olyan férfivel állnak szóba, aki náluk valamilyen szempontból magasabb státuszú. A kapcsolat akkor kielégítő számukra, ha státusznyereséggel jár. A státuszt régebben a fizikai erő, később a társadalmi pozíció, vagyon határozta meg. Ma mindenben a nő fölött kell állnia a férfinak, ha jó esélyt akar és még válogat is.
Olyan társadalmakban, ahol a nő a társadalomtól előjogokat kap, mint a feminista nyugati, skandináv, angolszász országok, ott a nő választhatna sok férfi közül, de azok többsége nem magasabb státuszú nála. Ugyanúgy egyetemet végzettek, ugyanúgy keresnek. Nincs már feljebb, az a nő, aki nem tud magánál magasabb státuszú férfit találni, as inkább aszexuális lesz, tart macskát, barátnőivel nyaral.

A távol-keleti társadalmakban is az történt, hogy a férfiak státusa már nem magasabb a nőkénél (gazdasági válság, fizetések csökkenése, nők munkába állása, létbizonytalanság, megélhetési költségek növekedése). Egy dolgozó nő ma keres annyit, mint egy férfi. Akkor miért kellene párt találnia? Nők szexuális késztetése töredéke a férfiakénak, tehát emiatt végképp nem fog összeállni egy férfival.
A kevés nagyon magas státuszú férfi fogja a nők jó részét bevonzani. Lásd Kína, ahol egy átlag alatti státuszú férfi nem tud nősülni a magas elvárások miatt, eközben egy gazdag férfinak több családja is lehet, több szerető, azok pedigree gyerekeket szülnek neki.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.29. 11:09:47

@Kéne egy nick...: Ez mind nagyon logikusan hangzik, de akkor miért látok annyi lúzer józsit egész helyes, intelligens csajokkal élni?
A körülöttem látott valóság állandóan rácáfol ezekre az elméletekre.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.29. 11:09:54

"Szóval a kissé pocakos, vagy kevésbé izmos férfiaknak sincs miért aggódniuk, hiszen a hölgyek hosszú távú kapcsolatban gondolkodva jobban előtérbe helyezik az olyan belső tulajdonságokat, mint például a megbízhatóság, humorérzék vagy az intelligencia."

No meg a buksza vastagsága..

Köldök_szösz 2015.07.29. 11:10:03

@Kéne egy nick...: elmebaszványult világ valóban ideje már egy tisztító pusztulásnak

DennisVT1 2015.07.29. 11:10:09

@terrer: Azért azt értened kell, hogy egy nő számára ez a genetikai/evolúciós főnyeremény. Begyűjteni a legjobb génállományt, aztán a lehető legjobban gondoskodni annak felneveléséről. A két férfi pedig általában nem egyik egybe eredetileg. Szerencsére többnyire kaptak az emberek neveltetést, van civilizáció, van még valamennyi erkölcs, jó érzés, és ízlés, így a nők túlnyomó része ezt nem teszi meg.
De evolucionálisan, ösztönösen, a zsigeri vágyakat nézve, bizony ez a nyerő stratégia egy nő számára.
Amúgy ma idehaza 100 apából csak 85 az, aki biológiailag is apa. Nemzetközi szinten is ilyen számokat találni.
De ugyanerre vezethető vissza - bár nem tudatosan - az egyre több kisgyerekkel elvált nő. Megkapták a (számukra) alfa férfi génállományát, persze a házasság befuccsol, mert egy ilyen férfit ritkán lehet lekötni egy életre, vagy ha mégis, annak sincs jó vége. Aztán jön a válás, ami után a nő már "érettebben, felnőttebben, okosabban" választ új párt. És megintcsak nem a biológiai apa neveli a gyermeket.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.29. 11:15:16

@Void Bunkoid: Fontos az is , hogy milyen környezetből jön a nő. Egy értelmiségi családból származó csajnál a testi erő a magasság a váll szélessége másolagos. Nála első rendben a férfi társadalmi státusza a fontos.
Egy primitívebb közegben-ahol a vitás ügyeket pl. gyakrabban intézik el fizikai erőszakkal, vagy fenyegetéssel- felnövő lánynál, viszont fontosabb súllyal esik latba a férfi testi ereje, mérete.

terrer 2015.07.29. 11:37:13

@DennisVT1: "Azért azt értened kell, hogy egy nő számára ez a genetikai/evolúciós főnyeremény. "

Értem én ezt, lehet is igazság benne, csak arra céloztam, hogy ez nem túl erkölcsös, és nem túl hízelgő beismerés egy ménkűnagyon feminista-egyenlőségpárti és igazságbajnok nő számára, hogy tulképpen, suba alatt ő is a másik nemmel egy mekkora g.ci...

s 2015.07.29. 11:37:24

@Void Bunkoid: "Botokkal és kövekkel vadászunk mamutokra?"

Miért, te nem? A déli kávéig agyonbaszok négy mamutot kövekkel, délután meg kisütöm őket. Van is nőm, nem úgy, mint másoknak.

DennisVT1 2015.07.29. 14:31:47

@terrer: Egy nő sem fog erről sosem beszélni, sőt valszeg erről így nem is tud tudatosan. (Habár pár hónapja beszéltem erről egy nő ismerősömmel, és ő elmondta, hogy van 2 barátnője is, aki konkrétan rajta van ezen a témán) Egyszerűen csak alapvetően ebbe az irányba vinnék az ösztönei, ha azokat nem írná felül semmi. (erkölcs, neveltetés, jóérzés stb). Szerintem egy férfinak ezzel nem árt tisztában lenni.
A feminizmusról a témában annyit, hogy megnézheted, hogy néhány "vívmánya" mennyire segíti ezt a stratégiát, de legalábbis mennyire igyekszik kevésbé elítélendőnek beállítani. (szexuális szabadosság, no-fault válás, családjogi törvények, reprodukciós jogok, fellépés a slut-shaming ellen, biztos van még, hirtelen ezek ugranak be).

Köldök_szösz 2015.07.29. 14:33:02

@terrer: ezért nem stimmel kurvára a feminizmus a 21. században...

terrer 2015.07.29. 14:33:05

@s: "négy mamutot kövekkel, délután meg kisütöm őket. "

HA-HA!
Na ebből is látszik, hogy nem mondasz igazat!!!
Ha valaki VADÁSZIK a mamutokra, sohasem Ő süti meg őket!!!
Majd megsütik a nők meg a gammahímek, amíg ő az árnyékban, függőágyon sörözik!

terrer 2015.07.29. 14:33:08

@A megvalósult amerikai ólom..: "Egy értelmiségi családból származó csajnál a testi erő a magasság a váll szélessége másolagos. Nála első rendben a férfi társadalmi státusza a fontos."

Na nehogymár...! Akkor az a sok értelmiségi irodista, aki nyálcsorgatva adja-veszi fészbúkon a tépett ruhából kivillanó olajostestű izompacsirta bányászok képeit, nem is "értelmiségi"? Dehogynem! Csak ösztönei kielégítésére ő is jótestű macsó, férfias foglalkozású hapit akar, nem egy kígyóvállú főkönyvelőt.
Aztán hogy később a gyerekei eltartása céljából mégis a főkönyvelővel (pontosabban annak pénztárcájával) házasodik össze, az egy másik kérdés.
Szóval a nő mindegyik élethelyzetben - "különböző célokra" - más és más férfira vágyik. De az a férfi vesse rá az első követ, aki strandon nem a körte-alkatú, házias-szolid-aszexuális felesége mellől bámulja a kilógócs... mellű "végzetasszonyt". (Aki viszont neki nem lenne ideális feleség, hiszen nemcsak neki lenne a végzete, de minden újabb hónapban egy másik férfinak is.)
Szóval valahol mind egykutyák vagyunk...:-(

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.29. 15:16:51

@terrer: Úgy értem, hogy tartós, esetleg élethosszig tartó kapcsolat szempontjából. Szívesen lefekszik Mr. kockahassal, de ha anyuéknak kell bemutatni, az már más.
Ezesetben már erősen bejátszik, hogy van e diplomája, milyen egzisztenciális perspektíviái vannak stb.

Zsuzsi2626 2015.07.29. 15:17:03

Mert a férfiak sem állnak le, tohonya, kövér igénytelen nővel!
Aki azt írta, hogy a nőknek csak a külsőség fontos, pénztárcával az élen!
Annak annyit üzennék, hogy a pasik (többségének) is a külsőség fontos.
Milyen magas, mennyire vékony, sportos, mekkora melle.

terrer 2015.07.29. 17:42:28

@A megvalósult amerikai ólom..: így van, épp ezt pontosítottam a hozzászólásodban. Hogy a nőknek (igen, a férfiaknak is) többféle célra többféle férfi kell. Más kell élvezkedni, és más anyuéknak bemutatni. Mr. Kockahas szénné tudja kefélni őket, de be nem mutatnák anyunak, mert kilóg a szájából a kapanyél, és/vagy anyura is rámászna.

@Zsuzsi2626: hagyjuk... ez neked bonyolult lenne:-)

phaszfej 2015.07.29. 17:42:40

magasság- magos-ság

DennisVT1 2015.07.29. 17:42:56

@Zsuzsi2626: Mindamellett, hogy totál igazad van, ez így önmagában nem a teljes kép. Ha már a cikk az evolúciós pszichológiából indult ki, akkor vigyük tovább: a férfinak a fajfenntartó ösztöne azt diktálja, hogy minél több nőt (és persze minél jobbat - de ez csak másodrendű) kapjon meg, a nő viszont nem tud több száz gyermeket kihordani ezért neki az az érdeke, hogy az a kevés a lehető legjobb férfitól származzon. Ezért aztán a nők nagyon nagy többségének a férfiak egy nagyon kis hányada kell, viszont egy férfi képes (mert muszáj neki) a nők egy elég nagy részét vonzónak találni.
Ha ehhez hozzáveszed, hogy egy nőnek egy normál vékony esetleg sportos alkatot összehozni lényegesen könnyebb, mint egy férfinak egy átlagon felüli, kiemelkedő egzisztenciát, akkor rögtön láthatod, hogy a legtöbb férfi mekkora hátrányban van a legtöbb nőhöz képest a randipiacon.
Ehhez vedd hozzá, hogy a férfiban közel 15ször akkora a szexuális hajtóerő mint egy nőben, és akkor lesz teljes a kép.
Részben ennek a nagy női válogatásnak a következménye az, hogy 30-35 fölött már megy a pánik, és jön a sírás a neten, hogy hol vannak a normális férfiak. A válasz az, hogy elhajtottad őket 10 évvel ezelőtt:)

s 2015.07.29. 17:43:07

@terrer: Szeretem magam elkészíteni a tökéletes fűszerezés végett. Már ez is baj?

Void Bunkoid 2015.07.29. 17:43:37

@terrer: amúgy a vadromantikus mamutos vadászat legtöbbször nem úgy nézett ki, mint a cikkben levő illusztráción - a mamutok, hiába nagyok, mint a legtöbb vadállat, alapvetően féltek az embertől és amennyire tudták, kerülték. Amikor véletlenül csak sikerült a közelben kiszagolni egyet, általában az egész törzs ráment, mint egy farkasfalka, a szerencsétlen állat meg felbőszülve védekezett addig, amíg végül a horda addig nem szurkálta-ütötte, hogy a sokktól-vérveszteségtől elesett. De addig amíg bírta, védekezett, és legtöbbször egy ilyen vadászat után új törzsfőnököt is kellett választani, mert ugye a legerősebb-legnagyobb-legbátrabb szőrtelen majomnak kellett elsőnek támadnia, általában őt is taposta péppé először a mamut :P

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.29. 17:43:46

@Zsuzsi2626: egy férfinak az is fontos, hogy a partnere ne legyen széttaposott kozákkocsma jellegű nő. Ezt az elvárást ma már 25 éves nők se tudják teljesíteni.
Nők számára ellenben kifejezetten vonzó az olyan férfi, akin érezni a másik nő szagát. Rám is akkor tapadtak leginkább a csajok, amikor volt nőm.

@A megvalósult amerikai ólom..: ezek az értelmiségi és plebejus elvárások ma már teljesen keverednek. A plebejus lány is magasabb státuszt akar, felfele ismerkedik. Nála ez főleg a férfi pénzkereső képességét jelenti. Legyen férfi, tudja eltartani a családot.
Az "értelmiségi" csaj is eljár fesztiválra (amerikai fősulis csajok Cancunban csapatják szét magukat, miután pár tízezer dollárt leszurkoltak tandíjra - társadalmi elit plebsként lazít), fesztiválon sárban, porban, Toi-toi bud I mellett ujjazni meg elég plebejus dolog, csorgatja a nyálát izmos tetovált fiúkra (akik lehet, hogy értelmiségiek, csak teleaggatják magukat plebejus attribútumokkal, meet ma is az a menő), majd ha élete párját keresi, akkor persze a pénz szagát követi.

Ma már az értelmiség se szalvétával fogja a fütyit. Simán keveredik egy "értelmiségi" csaj mondjuk egy külföldi prolival, ha az neki státuszemelkedést jelent. Egy magyar szociológus, közgázos csak nagyon boldogan elveteti magát akármilyen osztrák, brit, francia, holland plebejussal, mert általa olyan útlevelet kap, ami neki státusznyereséget hoz. Egy jól kereső karoszzériás műhelyt üzemeltető vagy fuvarozó vállalkozó a szakmunkás végzettségével is simán jó parti egy friss diplomás jogász, közgázos, pénzügyes csajnak. Ismertem anno ilyen párokat is. Vidéken simán összeáll értelmiségi a jobban kereső plebejussal, olyan sok kortárs jelölt ugyanis nincs is egy vidéki magyar városban, aki sokat variál, az lemarad a normálisabb partnerekről.

Alick 2015.07.29. 20:46:04

@A megvalósult amerikai ólom..: ja, pénztelen, eléggé csavargó kinézetű ismerősöm is simán fel tud szedni budai jónőket... persze nem egy életre, hanem max. 1-1.5 évre... van itt-ott néhány gyereke... a titka valószínűleg a dumájában és a fellépésében van, igazi magyar Raszputyin. :)

Mr. Waszabi 2015.07.29. 20:46:52

Nem szoktam hozzászólni az ilyen értelmetlen álkérdéseket feszegető bejegyzésekhez, de nagyjából itt szakadt el a cérnám. Miért kell olyan dolgokról posztolni, amik alapjáraton normálisan, természetesen működnek az emberek életében? A bogárnak mindig 6 lába van, a madarak többsége életképes utódokat hoz létre. A fák véletlenül sem fordítva nőnek - gyökerük alul, törzsük, lobjuk felül, mindez mindig arányosan. Ember nem látott még 4 szárnyú madarat, vagy olyan fát, amely egojánál fogva nagyobbra növelte volna lombkoronáját, mint amit gyökérzete elbír. Csak az ember hülye, de az nem kicsit, hanem egyre inkább. A nőt a jó segge, melle, alakja adja el, a férfit is ilyesmik. Mit kell ezen cikkezni? Van értelme arról írni, ami működik? Nincs hát. Szóval a kérdések megválaszolatlanok, nagyon rég óta. Mert értelmetlen kérdésre nincs, nem lehet értelmes válasz.

Zsuzsi2626 2015.07.30. 09:32:48

@DennisVT1: Hát, én mondjuk nem. :-) mert 1 éve férjhez mentem,
de tény, a férfiak többsége egy nagy 0. (bocs) akinek nem inge....
Nincsenek céljai, önállóságra képtelen, anyával él 30 évesen, elhagyja magát, nem sportol, és ha ezt valamelyik nő ezt szóváteszi esetleg, (vagy az előbbiek miatt nem randizik vele) még neki áll feljebb, és ő van felháborodva, "minden nő ribanc. "

DennisVT1 2015.07.30. 19:25:41

"Nincsenek céljai, önállóságra képtelen, anyával él 30 évesen, elhagyja magát"

Érdekeltté kell tenni az ellenkezőjében. Járjon valami azért, hogy önállóvá válik, eljön otthonról, talál egy életcélt, megtalálja az útját, odafigyel magára. Régen ez egy rendes nő ígérete volt, a család ígérete, és tisztességes fizetség a munkájáért. Ma egyik sincs. Akiről beszélünk az egy 28-30 körüli férfi. Sajnos egyre több nő lesz erre a korra tök alkalmatlan ezekre a dolgokra (pl végig bulizta-szexelte az elmúlt 10 évet), családot nem is akarnak, mert karrier van. Egy csaj pont most linkelte nekem, hogy a nők több mint harmada nem is akar szülni. Akkor most mi miért tartsuk meg a hagyományos szerepeinket??
Nem minden nő ribanc szerencsére. De egyre több :(

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.31. 08:50:03

@Kéne egy nick...: Fene tudja.. Az általam ismert értelmiségi családból származó csajok többsége, 25-30 éves koráig a jópasikra nyomult, és a prostit megszégyenítő életmódot folytatott, hogy aztán pár év múlva hozzámenjen egy varjúkabátos kockához, akit "anyuék is elfogadnak".
Nem hinném hogy hozzámenne egy angol melóshoz, csak mert angol. Többségük sokkal rátartibb ennél, ráadásul lehet hogy itt nálunk könnyű villogni egy szerény brit jövedelemből is, de ha kint kell együtt élni ebből , már egész más a képlet, különösen ha mondjuk a csaj valami piacképes diplomával kint már mondjuk többet keres mint a párja.
Az pedig sztem inkább első generációs fiatal értelmiségi nőkre jellemző, hogy pl. egy jólmenő szakmunkással kötik össze életüket hosszútávon. Több ilyen ismerősöm is van : anyu többnyre tanár, vagy óvónéni, esetleg kismiújság az önkormányzatnál valami foximaxi diplomával, apu meg szerelő vagy asztalos és hajtja a lóvét egész nap.
De ezek a nők zömmel maguk is olyan családokból jöttek, ahol a szülők fizikai munkások voltak, tehát nem nézik le a melóst.

Void Bunkoid 2015.07.31. 08:50:10

@Zsuzsi2626: azért vigyázz ezekkel a kijelentésekkel, több ismerősöm - és nemcsak férfiak, nők is, méghozzá meglehetősen jól keresők (illetve a progresszív adózás szerelmesei szerint ők már a burzsujkategória) - deliberált mamahotel-lakók harmincas éveikben is, abból az egyszserű okból kifolyólag, mert ha ügyesen csinálják, évi majd kétmillió forintot megtakarítanak ezzel - tekintve, hogy csak kaja-pia-szórakozásra kell költeniük, az utóbbit sem valami túlzásba vive.

Ezzel simán el tudják érni, hogy 34-35 éves korukra zsebből, kápé kifizetnek egy 70-80 négyzetméteres lakást, kurrenssé válnak és majd jól elveszik feleségül a feleségét annak az osztálytársuknak, aki már az egyetem után albiba költözött, megházasodott, csak időközben meghalt a munkahelye, bedőlt a csodás forintosított svájcifrankhitele és az asszony jól el is vált tőle (és 34-35 évesen többmilliós mínuszban csórón na ő már végképp nem fog kelleni senkinek).

Zsuzsi2626 2015.07.31. 13:20:27

@DennisVT1:
Én sem akarok még szülni, először tényleg karriert kell építeni. Továbbá egy baba kezdőköltsége úgy 1 M körül van. (igen, tudom, lehet tized ennyiből is, most ők azok akik panaszkodnak, hogy erre nincs arra pénz, stb.)
A másik!
Te tulajdonképpen azt írod, hogy menjen oda hozzád a nő, legyen veled, aztán ha "méltónak tartod rá" akkor esetleg elkezdesz küzdeni az önállóságért.

"Érdekeltté kell tenni az ellenkezőjében. Járjon valami azért, hogy önállóvá válik,"
Most ezt nem értem. Miért nekem kell érdekelté tenni? Aki nem ilyen, azzal alapból nem randizom. (normális nő nem áll le ilyennel)
Mit kezdjek egy munkanélküli, 30 évesen anyával élő pasival?
És mint mondtam, ha ezt egy nő esetleg szóvá teszi (mint az elutasítás indoka) még neki áll feljebb, hogy minden nő ribanc kurva, és mit képzelünk mi.

A bulizásról meg annyit, hogy (26 éves vagyok) mindenkinek ki kell buliznia magát házasság előtt, különben válás lesz a vége.
Én az egyetemet buliztam végig (a mai napig nem tudom, hogy ennyi pasi és buli mellett, hogy diplomáztam le :-))
mégis elvettek feleségül, mégis van egy szép házunk, amit együtt szépítgetünk és mégis (a te olvasatod szerint) "rendes" feleség lett belőlem.
De soha, semmilyen körülmények között nem mentem volna a fentebb említettem a férfitípushoz.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.07.31. 13:20:52

"Szóval a kissé pocakos, vagy kevésbé izmos férfiaknak sincs miért aggódniuk, hiszen a hölgyek hosszú távú kapcsolatban gondolkodva jobban előtérbe helyezik az olyan belső tulajdonságokat, mint például a megbízhatóság, humorérzék vagy az intelligencia."
Aha, tehát kufircra kellenek a deltás/arányos izomzatú magas pasik... a gyerek(ek) felnevelésére (akár a kakukkfiókákra is... lásd, a gyermeknemzés kérdését feszegető szövegrészeket fent...) meg jók lesznek a "másod-/harmad-/sokad vonalbeli selejtek" is... Vilááágos!!!!
Ééééés, így kerek a világ!
Csak akkor nem értem, miért sírnak-rínak a nők?! Ééééés, miért járnak párkeresőkhöz?... Ha - saját bevallásuk/meggyőződésük szerint - NEM ösztönből döntenek, hanem tudatosan, akkor viszont vállalni kellene a következményeket is... Merthogy, ugye, a nők nem állatok, hogy hagynák az ösztöneiket vezetni/dönteni... legalábbis ezt lehet hallani/olvasni úton, útfélen... pl. ezen a blogon is több posztban kifejtve... :(

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.07.31. 14:31:02

@Zsuzsi2626: Olvastam a hozzászólásod... Bocs, de még csak 26 vagy (1 éves házas)... úgy vélem, egy-egy komolyabb konklúzió levonásával várnod kellene még pár évet... mondjuk, 5-10 év elég lehet... ha ennek a nagy részét a jelenlegi férjed mellett töltöd el... Akkor már lehet/lesz olyan tapasztalatod, amit érdemes konklúziókká formálni...
Éééééés, még egyszer bocs, de 1 év házasság után semmiképp sem neveznélek "rendes" feleségnek..., mert ezek még majdnem csak a "meghosszabbított mézes hetek"... Majd amikor 4-5-6 év múlva megkopik a varázs, jönnek a gondok, krízisek... és Te kitartasz (neeeeem "keveregsz" - a "bulis" egyetemi időszakod után sóvárogva - mindenfelé/mindenkivel) és megújítod a kapcsolatod a férjeddel... akkor már TELJES JOGGAL mondhatod magadról, hogy RENDES feleség vagy...
... de jelenleg, 1 év házasság (és az "egyetemi" előélet) után, igencsak merész kijelentésnek tűnik részedről...
... merthogy láttunk/hallottunk hasonlókat számtalanszor... aztán meg... a házasság a "7 éves vízválasztót" sem érte meg...

Zsuzsi2626 2015.07.31. 14:31:21

@Fot L' Mondó:
Te most lényegében azon sírsz, hogy nem vagy izmos hanem mackós, nincs kockás hasad, de valószínűleg intelligens vagy és humoros, ám mivel nem vagy izmos, kockás hasú, ezért a nők csak családalapításban gondolkodnak veled, de egyéjszakázni nem akarnak.
Ahha. Tök szar Neked.

"gyermeknemzésre meg jók lesznek a "másod-/harmad-/sokad vonalbeli selejtek"
A baj itt keresendő a fejedben.
Ha olyan nővel kezdesz akinek ezek a tulajdonságok "másod harmad vonalbeliek" akkor mit vársz?

De ahogy nézem, az igazi baj az, hogy nem akarsz családot se semmit, csak tipikus goldigger pornókinézetű nőt egy éjszakára, de azok nem akarnak téged, mert azoknál a "magas, izmos hátsójú, arányos alkatú pasik a nyerők?" ?
? mh?

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.07.31. 17:02:04

@Zsuzsi2626:
1. Ha rendesen elolvasod a hozzászólásom, akkor máris láthatod, hogy a "másod-/harmad-/sokad vonalbeli selejtek" csak gyermekNEVELÉSre jók a nőknél... olvass vissza, kérlek, nincs olyan nagggyon távol...
2. Sajna, nem vagyok magas! :( De arányosan izmos vagyok... folyamatosan/napi szinten sportolok (éééés, az NEM a fedettpályás véraláfutás)... ... ééééés, nem igazán szoktak belém sem kötni...
3. Már NEM életcélom az egyéjszakás party/egyetemibuliribik megdöntése... de bevallom töredelmesen, fiatalabb koromban még éltem a lehetőségekkel...
4. Az általad "goldigger pornókinézetű nő"-nek titulált ribizlik többnyire pénzért bárkivel elmennek... így, ez sem megoldhatatlan feladat...
5. Próbáltam finoman megfogalmazni, de úgy látom nem ment át... 26 évesen még a fenekeden van az "egyetemi tojáshéj"... épphogy csak elkezdted az ÉLET-et... semmit sem tudsz még róla... és ez pont abból látszik, ahogy kinyilatkozod az 1 éves házasságod után, hogy Te rendes feleség vagy... majd ha túl vagy 5-10 éven ezzel az EGY férjeddel, akkor már vonhatsz le konklúziókat az élet(ed)ről... addig csak a reményeidet/elképzeléseidet írod le kijelentőmódban...
6. Egy nő 30 felett lesz NŐ! Egy 20-as lány még nagyon ritkán törődik egyebekkel… másokkal… Neeem figyeli a jeleket… Sokszor tűnik meggondolatlannak, kapkodónak, urambocsá’ kevergőnek… (pl. emberi kapcsolatok terén is…) ... úgyhogy csak relax, és gyűjtsd a "családi" tapasztalatokat még türelemmel... és az egyetemi "bulis" éveid tapasztalataiból ne vonj le semmilyen messzemenő konzekvenciát... (írom ezt bátran 3 diploma után...)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.31. 17:56:53

@Fot L' Mondó: Pszichológiailag bizonyított, hogy a nők a peteérés időszakában különösen fogékonyak a masculin külsejű férfiakra (széles váll, keskeny csípő, erőteljes állkapocs).

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.07.31. 19:01:51

@A megvalósult amerikai ólom..: Ééééés??????
A majmok is!!!! Itt kell(ene) bejönni a tudatosságnak a képbe... Nézzük meg, mennyire működik...?????
Hm???

DennisVT1 2015.07.31. 19:02:11

@Zsuzsi2626: "Te tulajdonképpen azt írod, hogy menjen oda hozzád a nő, legyen veled, aztán ha "méltónak tartod rá" akkor esetleg elkezdesz küzdeni az önállóságért."

Nem, ez nem így zajlik. Egy 30 éves pasinak vannak tapasztalatai az elmúlt 10évből. Az alapján eldönti, hogy milyen a világ, hogy viszonyul ő a nőkhöz, és a nők hozzájuk. Aki azt látta, hogy a 20as éveiben a nők leszarták, nem értékelték, nem törődtek vele, attól miért várod, hogy 30 évesen kiálljon a világ elé, hogy ő egy nagybetűs FÉRFI,és jöhet az ÉLET? Semmi sem motiválja erre.
Hozzám ne jöjjön oda 1 nő sem, majd keresgélek én. De vannak elveim és elvárásaim, és az a nő, aki végigizélte a 20as éveit, az nálam alapból kuka. Jól kimutatható összefüggés van a női promiszkuitás, és a házasság időtartama közt.

""Érdekeltté kell tenni az ellenkezőjében. Járjon valami azért, hogy önállóvá válik,"
Most ezt nem értem. Miért nekem kell érdekelté tenni?"

Egyszerű közgazdaságtan. Ki mit akar jobban. A férfiak általában jobban akarják a szexet, és nekik kell megdolgozniuk azért, hogy a nőt megkaphassa. Neki kell érdemessé válnia a szexre.
A kapcsolatokat és a házasságokat általában a nők akarják jobban. Szóval nekik kell elérni, hogy a másik is akarja, nekik kell érdemessé válniuk a házasságra.

A te férjed valószínű olyan ember, aki látta fiatal korában, hogy mit várhat a nőktől és az élettől cserében azért, ha ő nagybetűs FÉRFIvá válik. De a legtöbb nőnek nem jut ilyen, mert a legtöbb férfi nem ilyen.

"Mit kezdjek egy munkanélküli, 30 évesen anyával élő pasival?"
Azért nem kell munkanélküli legyen... azt én sem mondom. De ne csodálkozz, ha nem törte össze magát a saját karrierjéért, előléptetésekért, jobban fizető állásért. Ami neki kell a saját életéhez, azt megteremti. Nem többet.

"És mint mondtam, ha ezt egy nő esetleg szóvá teszi (mint az elutasítás indoka) még neki áll feljebb, hogy minden nő ribanc kurva, és mit képzelünk mi."
Erre csak azt mondom, hogy az önmagához képest túlzó igényekkel előálló nő úgyis egyedül marad. Nem az én bajom.

Zsuzsi2626 2015.08.03. 12:10:03

@Fot L' Mondó:
Jó reggelt!
:)
Amit írsz, való igaz. 1 évre nem lehet alapozni. De abban nagyot tévedtél, hogy rajtam van még az "egyetemi tojáshéj""
Hát először is;, lassan 5 éve, hogy szabadultam az egyetemről) azóta sok mindenen túl vagyok, a férjemet akkor ismertem meg, amikor végeztem.
Azonnal összeköltöztünk. Diploma után együtt mentünk külföldre, majd együtt jöttünk haza.
(miatta, mert neki honvágya volt) Azonkívül, hogy hol éljünk, hol teremtsünk otthont, minden másban egyetértünk. (mára már kezdem megszokni mordort) (Magyarország)
Úgyhogy; hoztam már kemény áldozatot értünk..... (a mihez tartás végett, itthon rongyos 180 ezer ft a nettó fizetésem, külföldön ennek a négyszerese volt) de mivel ő nem érezte jól magát, hazajöttünk.
Vettünk fel hitelt (még mindig nem voltunk házasok) és úgy nézett ki, bukunk mindent egy rohadék építési vállalkozó miatt. (végül megoldódott) de simán megtehettem volna, hogy kiszállok, mert az én nevem sehol nem szerepelt, és házasok sem voltunk.
Volt pár álmatlan éjszakám és félelmem, hogy mi lesz, hogy nem tudjuk megoldani.
De soha eszembe nem jutott volna elhagyni őt.
Nem azt akarom neked bizonygatni, hogy milyen jó feleség vagyok, hanem csak szeretnék neked példát mutatni arra, hogy nem minden nő ribanc, és nem minden nő számító picsa, van aki tud szeretni, küzdeni a közös célokért,
(igaz egyre kevesebb, mondom ezt nőként) és ez nem kor függvénye.

"Csak gyermekNEVELÉSre jók a nőknél... "
Újra elolvastam. Értem mire gondolsz.
Ezzel egyet értek veled. A környezetemben is sokszor látom, hogy olyan pasival csináltat gyereket akit én szinglin, futókalandra se.
Pontosan az a típus, akiről messziről szaglik, hogy balhés, de mégis vele kezd...
Aztán amikor a gyerek 1-2 éves lesz, lelép, a nő meg sír....pedig simán lehetett tudni már az elején, hogy nem lesz minta apa, de "jól nézett ki" és ez elég volt.
És ilyenkor jön a "selejt, pótlék" aki felneveli a gyereket, anyagilag támogatja stb. de később persze ő is lapátra kerül, és ha nincs szerencséje még ki is semmizi...
Ja, hát az ilyen nők miatt gondolkodnak a férfiak, úgy, ahogy!

UI: És nem vagyok már fiatal sem, mert már mindjárt 27 éves vagyok. (jó ég)
innentől felfelé kerekítenek. :-)

Zsuzsi2626 2015.08.03. 12:10:39

@DennisVT1: "A te férjed valószínű olyan ember, aki látta fiatal korában, hogy mit várhat a nőktől és az élettől cserében azért, ha ő nagybetűs FÉRFIvá válik. De a legtöbb nőnek nem jut ilyen, mert a legtöbb férfi nem ilyen."

Hát ez az! A legtöbb férfi nem ilyen. " legtöbb nőnek nem jut ilyen".
Nekem jutott. Vajon miért engem választott?

"De ne csodálkozz, ha nem törte össze magát a saját karrierjéért, előléptetésekért, jobban fizető állásért. " Nem csodálkozom, csak simán nem érdekel az ilyen pasi, de akkor az ilyen pasi ne nyafogjon, hogy nem jut neki jó nő.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.08.09. 15:05:34

@Zsuzsi2626:
Szia!
"És nem vagyok már fiatal sem, mert már mindjárt 27 éves vagyok." :DDDDDD Ez jóóóó!!!! Na, majd ha 47 leszel, akkor mondhatod (TALÁN!!!!!!), hogy nem vagy már fiatal... :DDDD
Lásd előző hozzászólásom 6. pontja... a nő 30 felett "kezdődik"...
......................
Ne legyen igazam, kívánom Neked, de...
... amiket most - büszkén - küzdelemként (lemondásként/"áldozatként a szerelem oltárán") állítasz be, AZ lesz majd a válóok (többek között)...

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.08.09. 15:05:35

@Zsuzsi2626:
Óóóóó, de kis ÉDES! Hát, most jövök rá! A te férjed/párod a szemedben még - mi így hívjuk egy más közt - a REMÉNYTELJES IFJONC!!!!! Ez még az a fázis, amikor azt HISZED, hogy lesz/lehet belőle VALAKI... Úgy ítéled meg, hogy érdemes hozzákötni az életed... (jobb esetben a tudatalattid ítéli úgy meg...) mert még AKÁRKI is lehet belőle... naaaagy dolgokra hivatott... stb-stb... Ez még az a fázis, amikor el is hiszed, hogy Ő választott Téged, éééés ez Neked imponál, merthogy egy IGAZI FÉRFI / EGY LEENDŐ VÁLLALATBIRODALOM FEJE választott ki Téged (direkt sarkítottam)... Te még azt hiszed, hogy Rád is igaz lehet/lesz a mondás, miszerint "Minden sikeres férfi mögött egy nő áll... aki jól járt..." :) ...
...DE "Sajnos, nem mind válunk azzá, amivé válni reméltünk."...
... először majd az a nézőpontod változik, hogy ő választott Téged... (merthogy MINDIG a nő választ, és nekünk csak a "vadászat" illúziója marad)...
... aztán majd, amikor nem jönnek az Általad "elvárt eredmények"... és jön a megrekedés egy olyan szinten, amit Te nem gondoltál róla a megismerkedésetek/friss házasságotok időszakában... megérkezik az ELKÉPEDÉS --> ELKOMORODÁS --> KIÁBRÁNDULÁS... amikor leesik, hogy a "reményteljes ifjonc" már se nem reményteljes, se nem ifjonc... Na, ott beszélhetünk KRÍZISről majd... amikor tudatosul Benned, hogy Te baromira "nem ilyen lovat akartál"...
... ott és akkor válaszút elé kerülsz...
1. a házasság gyerek(ek)kel és lemondás a "NAGY VÁLLALATIMOGULné" álmokról és beleszürkülés a hétköznapi életbe...
2. elkezdesz keveregni -- > váltás/válás --> megsínyli minden és mindenki (gyerek, pénztárca, stb...)
Én ezt úgy a 30-as éveid közepe környékére saccolom... vannak, akik elhúzzák évekig a döntést és akár lelkileg is tönkre mehetnek alatta, de aki kevésbé lelkizős, az ripsz-ropsz fog dönteni...
...
...
...
És, hogy ezt mire alapozom? Egyszerű matematika: sokkal-sokkal (nagyságrendekkel) kevesebb VÁLLALATIMOGUL létezik a világon, mint ahány reménykedő lányból/nőből VÁLLALATIMOGULné lesz... (természetesen, "vállalatimogul" kifejezés tetszőlegesen behelyettesíthető az Általad a férjedtől elvárt pozícióra/karrierre)... így nem kell valószínűségszámító zseninek lenni, hogy az ember előre predesztinálja a dolgokat... A jelenlegi társadalmi beállítottságba különösen bele van kódolva az ilyen jellegű kudarc lehetősége, amelyhez a média folyamatos agymosása tevékenyen hozzájárul...

Bocs, de muszáj volt erre (is) reagálnom... :)

Nyugodtan vitatkozz! De az nem vitaalap, hogy Te nem ilyen vagy... Ez majd akkor fog kiderülni... De kérlek, mentsd le, amit írtam, és vedd elő 35-40 évesen... és akkor mondd, hogy nem volt igazam... így (Neked) előre csak a reményeid és elképzeléseid vannak (27 éves fejjel)...
süti beállítások módosítása